I still believe you’re not my negative thoughts. You’re incredibly amazing, you’re far beyond my imagination. Always. 

I wrote it here, so that these thoughts won’t kill me. Saya harap masa dan ruang yg awak perlu ini,bukan utk awak buat kita makin jauh, bukan alasan yg sebenarnya awak nak terus jauh, tapi utk kita lebih kuat sama2, nanti. Saya redha, walaupun pendirian saya bukan begini caranya utk kita lebih kuat. Bukan assumptions tanpa komunikasi ini yg buat awak buat keputusan, yg kita dua2 taknak. Bukan begini utk kita tunai janji2 kita. Bg saya, knp bukan kita kembali berkomunikasi seperti dulu sebelum kita berjanji, utk kita realisasikan “mungkin” itu? Kenapa begini? Saya harap masa dan ruang ini bukan alasan utk awak, bukan masa dan ruang utk awak cipta pelbagai alasan utk terus pergi..

Saya percaya awak bukan begini. Saya hanya dgn pemikiran negatif saya. Saya cuba terima keadaan sebegini. Kita takkan jumpa lepas ni, tak ada benda yg kita buat sama2 dah. Mgkin hanya kebetulan yg ditetapkan je buat kita bertentang mata. 

Selain dalam doa saya yg kita akan bersama satu hari nnti, sebagaimana tingginya harapan dan sandaran saya pd Tuhan utk awak, doa saya juga agar Allah tunjukkan jalan, agar Allah pandukan tiap langkah saya, agar saya sentiasa jaga diri dan hati saya utk awak. Banyak perilaku saya yg silap, saya doa agar Allah perbetulkan saya utk perilaku seterusnya. 

Sejak saya tgk live hanis zalikha tempoh hari, saya belajar utk appreciate masa awak. Saya bljr utk betul2 terus baca dan bls msg awak bila awak text saya. Saya apply tips ni betul2. Mgkin awak tak sedar, sbb tak lama lps tu kita gaduh dan kita jd mcm ni. Pd saya, ini sedikit improvement saya. Tp saya tahu saya lambat, awak dh lama sangat terasa ngan saya psl ni, awak dh lali, dan improvement saya ini tak bermakna pun utk awak.  

Tp takpe. Utk waktu ini, saya sanggup menangis hari2, asalkan saya tak kacau awak ambil masa dan ruang, saya appreciate apa yg awak perlukan, sebagai tanda saya cuba utk hormat awak dan tanda cinta saya utk awak, dan plg penting, moga awak kembali semula pd saya lebih cepat. Cuma saya harap sangat, bukan ini cara awak utk pergi sebenarnya. Bukan ini 😔😔

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s